Smart Money Podcast: COVID impulsuitgaven en krediet opbouwen terwijl schulden worden betaald

Welkom bij de Smart Money-podcast van NerdWallet, waar we uw echte geldvragen beantwoorden. De aflevering van deze week begint met een bespreking van impulsaankopen en hoe pandemische angst ons kan veroorzaken

 

Welkom bij de Smart Money-podcast van NerdWallet, waar we uw echte geldvragen beantwoorden.

 

De aflevering van deze week begint met een bespreking van impulsaankopen en hoe pandemische angst ervoor kan zorgen dat we te veel uitgeven terwijl we proberen onszelf te troosten en controle te krijgen.


 

Vervolgens gaan we in op de vraag van Corey van deze week, die vraagt: ‘Wat is een betere methode om creditcardschulden af ​​te betalen en uw credit scores te verhogen? Moet ik mijn kredietgebruik op al mijn kaarten verminderen of één kaart met het hoogste tarief afbetalen? ‘

 

Mensen houden ervan om ruzie te maken over de ‘beste’ aanpak om creditcardschulden af ​​te betalen. Is het de schuld sneeuwbal (schulden aflossen op maat, van de kleinste tot de grootste)? De schuldlawine (eerst de schuld met de hoogste rente betalen)? De schuldtornado (de schuld afbetalen die je het meest woedend maakt)?

 

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Het belangrijkste is echter een aanpak te kiezen die u zal motiveren om de schuld verder af te betalen. Als u eerst uw hoogste saldo betaalt, kunt u misschien wat meer rente besparen, maar veel mensen merken dat het richten op hun kleinste of meest gehate schuld hen de psychologische overwinning geeft die ze nodig hebben om door te gaan.

 

Als uw primaire doel bij het afbetalen van schulden het opbouwen of opnieuw opbouwen van uw kredietscores is, kan het helpen om te begrijpen hoe kredietscore-formules uw schuld zien. De formules bekijken hoeveel u verschuldigd bent ten opzichte van uw kredietlimieten op individuele rekeningen en over de hele linie. Idealiter zou je grote hiaten hebben tussen die saldi en je limieten. De scores houden ook rekening met hoeveel rekeningen saldi hebben. U kunt uw rekeningen tegelijkertijd afbetalen of de rekening het dichtst bij de limiet targeten, maar u krijgt waarschijnlijk sneller een grotere wijziging door eerst kleinere saldi te elimineren.

 

Het is ook belangrijk om creditcards niet te sluiten als het uw doel is uw kredietwaardigheid te verbeteren. Shuttering-accounts helpen uw scores meestal niet en zullen ze waarschijnlijk schaden.

 

Als u niet veel accounts heeft of als u probeert beschadigd krediet opnieuw op te bouwen, kunt u ook overwegen iemand die verantwoordelijk is voor krediet, u als geautoriseerde gebruiker aan een creditcard toe te voegen.

 

Onze tips

Niet obsederen. Er zijn veel manieren om schulden af ​​te betalen. Het gaat erom dat u het afbetaalt.

 

Houd creditcards open. Het kan verleidelijk zijn om er een te sluiten als je het eindelijk hebt afbetaald, maar dat kan je krediet zelfs schaden.

 

Overweeg kredietmojo te lenen. Als u een geautoriseerde gebruiker wordt op de kaart van iemand anders, kunt u uw kredietleeftijd verhogen en het algehele kredietgebruik verminderen.

 

Heeft u een geldvraag? Sms of bel ons op 901-730-6373. Of u kunt ons een e-mail sturen op [email protected] Om eerdere afleveringen te horen, ga je terug naar de podcast-homepage.

 

Aflevering transcript

Sean Pyles: Welkom bij de NerdWallet Smart Money-podcast, waar we uw persoonlijke financiële vragen beantwoorden en u een beetje slimmer laten voelen over wat u met uw geld doet. Ik ben Sean Pyles.

 

Liz Weston: En ik ben Liz Weston. Stuur ons zoals altijd uw geldvragen. Bel of sms ons op de Nerd-hotline op 901-730-6373. Dat is 901-730-NERD, of stuur een e-mail naar [email protected]

 

Sean: En terwijl je toch bezig bent, beoordeel, recenseer en abonneer je overal waar je deze podcast krijgt. Ik wilde ook alle luisteraars bedanken die ons onlangs hun geldvragen hebben gestuurd. We hebben zulke interessante en inzichtelijke vragen gehad en we kunnen niet wachten om ze te beantwoorden. Dus laat ze alsjeblieft komen.

 

Liz: Absoluut. In deze aflevering gaan we in gesprek met kredietprofessional Bev O’Shea over hoe u uw kredietwaardigheid kunt verbeteren terwijl u schulden afbetaalt. Maar eerst, in ons segment This Week in Your Money, gaan Sean en ik het hebben over COVID impulsaankopen, hoe je het kunt ontdekken, wat het betekent [en] hoe je het kunt beteugelen.

 

Sean: Juist. Dit is iets waar ik me zeker schuldig aan heb gemaakt, vooral in de eerste paar weken van de pandemie. En deze discussie is gedeeltelijk geïnspireerd door dit artikel dat ik onlangs in The New York Times las met de titel ‘When Impulse Buys Make You Feel Safe.’ Het stuk van Kaitlyn Greenidge ging over hoe ze impulsief een speelgoedvacuüm voor haar kind kocht nadat ze een paar uur door de gruwelen van haar feed op sociale media had gescrold.

 

Liz: Oh.

 

Sean: En dat trof mij zo, omdat ik hetzelfde heb gedaan. Het is alsof je wilt dat het up-to-date is over wat er gebeurt, maar dan voel je je zo bang dat je iets moet doen om je veilig en in controle te voelen. En het is gewoon deze gevaarlijke cyclus en je eindigt met al die rotzooi die je niet nodig hebt. Net als in het begin van de pandemie kocht ik nieuwe koelvellen voor mijn bed. Ik heb een fantasie gekochtvacuüm. Ik heb een fluwelen trainingspak gekocht. Dus eigenlijk had ik zoiets van

 

Liz: Velvet trainingspak?

 

Sean: Ja. Ik draag het nog steeds veel. Eigenlijk nestelde ik. Ik was dingen aan het kopen om me een veilig en comfortabel gevoel te geven in mijn eigen huis.

 

Liz: Ja.

 

Sean: Heb je dat gedaan toen COVID voor het eerst toesloeg?

 

Liz: Ik zou graag nee zeggen, maar ik schaam me zo hoeveel geld ik de eerste paar maanden heb uitgegeven. Ik deed hetzelfde als jij, nestelde, en ik bestelde eten alsof het uit de mode raakte. En ik denk dat als je je die eerste paar weken in de steden herinnert, het echt moeilijk was om iets te krijgen.

 

Sean: Ja.

 

Liz: Dus ik zou bij Amazon bestellen. Ik zou bij Costco bestellen. Ik zou bestellen bij de plaatselijke supermarkt. En op een dag kwamen er drie bestellingen tegelijk. Ik had zoveel brood en melk dat ik het aan buren weggaf. Het was net als: ‘Neem dit alsjeblieft mee.’

 

Sean: We hadden allemaal zo’n schaarste-mentaliteit. Het leek alsof we niets zouden kunnen krijgen en we wisten niet of we ons huis zouden kunnen verlaten. Ik bedoel, ik verwachtte elke dag COVID te krijgen. Ik bedoel, net toen de COVID-huis-thuisorders binnenkwamen, was ik net terug van een reis naar New Orleans, en dus dacht ik dat ik onmiddellijk ziek zou worden.

 

Liz: Ja.

 

Sean: Dus ik moest een voorraad inslaan en gewoon dingen kopen zodat ik voor onbepaalde tijd van soep kon leven.

 

Liz: Nou, ik heb onlangs Dan Ariely geïnterviewd. Hij is een gedragseconoom. Hij schreef een prachtig boek genaamd Predictably Irrational. En dit onderwerp kwam naar voren, het onderwerp van impulsaankopen. En zijn kijk op het is, als je iets koopt, is er dat je iets ziet, je verwerft het, en die kleine stroom van endorfines, die kleine stroom van succes, ‘ik win’, was iets dat alle angst en al de onzekerheid die we hadden.

 

Sean: Juist.

 

Liz: Dus er zijn eigenlijk hersenchemicaliën gaande die verklaren waarom we dit doen, maar er is een andere kant, namelijk de creditcardschuld.

 

Sean: Ja. Ja, je moet er uiteindelijk voor betalen. En nog iets wat ik denk dat hiermee verband houdt en de COVID-angst die Greenidge in haar column bespreekt, is dat een deel ervan gaat over controle. Iets van je huis kunnen kopen, vooral iets dat je vreugde kan geven en je huis huiselijker kan maken, gaf me het gevoel dat ik mijn leven nog beter kon maken en met dingen kon omgaan, ook al was het maar met materiële bezittingen.

 

Liz: Ja. En zijn punt was dat we dat kunnen meenemen en dat we het ergens anders naartoe kunnen leiden. We kunnen die behoefte aan controle overnemen en andere dingen doen. Interessant genoeg was een van de dingen die hij voorstelde, lichaamsbeweging, en niet dat soort oefeningen voor onbepaalde tijd. Alsof je gaat wandelen, oké, dat is geweldig, maar je kunt niet verbeteren. Terwijl als je jezelf de taak geeft om meer pushups of meer situps te doen, elke keer dat je het doet, je de voortgang kunt volgen. En het was alsof er een lamp in mijn hoofd ging. Ik hou van wandelingen, ik hou van wandelingen, maar dat gevoel van succes, controle en prestatie als je jezelf fysiek aan het pushen bent. Mijn man is een grote chin-up persoon, en in staat om 25 chin-ups uit te reiken, drie sets van 25, wat hij ook doet, het is iets waar hij echt trots op is, en ik denk dat het je hetzelfde soort haast geeft zonder het potentiële nadeel van het afrekenen.

 

Sean: Ja. Ik heb ook verschillende tactieken geprobeerd om mijn impulsaankopen te beteugelen, en eentje is aan het trainen. Ik dacht dat ik, aangezien ik de hele tijd in mijn huis ben, net zo goed zou kunnen proberen om op de een of andere manier actief te zijn, maar ik heb ook meer virtuele etalages gedaan, zoals dingen in karren stoppen en het gewoon achterlaten daar, eerlijk gezegd, in de hoop dat ze me later een coupon sturen.

 

Liz: Dat zou kunnen werken.

 

Sean: Misschien uiteindelijk kopen.

 

Liz: Ja.

 

Sean: Maar aan het eind van de week nadat ik geen spullen heb gekocht, stop ik het geld dat ik niet heb uitgegeven in mijn spaargeld om te versterken wat ik daar heb. En dat doe ik ook. Ik zet afwisselend het geld dat ik niet uitgeef in mijn spaargeld, en zet het geld dat ik niet heb uitgegeven ook in voor doelen die nog steeds hulp nodig hebben, want hoewel het nieuws over de Black Lives Matter-protesten misschien is vervaagd onze sociale media-feeds, ze zijn nog steeds erg gaande en organisaties en individuen hebben ook onze steun nodig. Dus dat geeft me het gevoel dat ik enig gevoel van controle heb, hoe marginaal en op afstand ook, om verandering teweeg te brengen.

 

Liz: Ja. En we zijn hier een beetje licht over, maar natuurlijk zijn er veel mensen die werkloos zijn. Ze zijn echt bang. Ze proberen hun uitgaven te verminderen. . .

 

Sean: Ja.

 

Liz: En misschien kijken ze terug en gaan, ‘Oh, ik had dit niet moeten kopen. Ik had dat niet moeten kopen. ” Iedereen maakt fouten met geld. Laat het in het verleden; we moeten vooruit. En een van de dingen die ik altijd doe in het eerste van het jaar na de vakantie is dat ik me voor alles heb afgemeld. Ik heb me afgemeld voor al deze nieuwsbrieven. Ik ga niet naar de sites. En we hebben

Ik heb hier eerder over gesproken: ik ga niet naar de sites die mensen duidelijk pushen om te kopen, kopen, kopen.

 

Sean: Juist.

 

Liz: Er zijn sites zoals de Non-Consumer Advocate. Ik hou daarvan. Ik hou van sites over minimalisme.

 

Sean: Oh. Interessant.

 

Liz: Ik hou van sites over zuinigheid. Al dit spul is een soort tegenwicht tegen deze drang om een ​​consument te zijn om te kopen en het kan je echt helpen om daar een stap terug te doen en je hierin niet te laten meeslepen, ’Ik heb dit glanzende ding nu nodig.”

 

Sean: Ja, het is moeilijk om die gewoonte te doorbreken omdat het bijna dwangmatig wordt, deze drang om dingen te kopen. En er zijn zoveel samenvattingen van de dagelijkse deals en dit en dat. Het is zo van, ok, nu is dat niet het moment, nu is het tijd om je te concentreren op belangrijkere dingen zoals je spaargeld, zoals de kosten die belangrijk voor je zijn. En ook, als u uw inkomen een flinke boost hebt gegeven, zorg er dan voor dat u in de nabije toekomst elke ruige plek kunt uitrijden waar u zich nu in bevindt.

 

Liz: Ja, absoluut.

 

Sean: Oké. Daarmee denk ik dat we verder kunnen gaan met de geldvraag van deze week en ons gesprek met Bev.

 

Liz: Oké. De geldvraag van deze aflevering komt van Corey. Ze vragen: ‘Wat is een betere methode om creditcardschulden af ​​te betalen en uw credit scores te verhogen? Moet ik mijn kredietgebruik op al mijn kaarten verminderen of één kaart met het hoogste tarief afbetalen? ”

 

Sean: Ik hou echt van dit soort vragen, omdat ze het aspect van je eigen avontuur van persoonlijke financiën en het afbetalen van schulden min of meer benaderen. Ja, iedereen wil zijn krediet verhogen en zijn schuld afbetalen, maar wat is de beste manier om het te doen? Het is aan jou. Maar gelukkig zijn er enkele eenvoudige strategieën die Corey kan gebruiken om hun doel te bereiken.

 

Liz: Precies. Oké, dus de hulp bij deze vraag, over deze aflevering van de podcast, we praten met een van onze favoriete kredietprofessionals, een Nerd die dit spul door en door kent, Bev O’Shea.

 

Sean: Oké. Laten we beginnen. Hé, Bev. Welkom bij de show.

 

Bev O’Shea: Bedankt, Sean. Ik ben blij dat ik hier ben.

 

Sean: Ik ben zo blij je te hebben, want we werken nu vier jaar samen en ik heb je nog nooit in de podcast gezien. Het wordt dus tijd.

 

Liz: Lang geleden.

 

Sean: Ja.

 

Liz: Dus Bev, onze luisteraar, Corey, heeft een vraag die bij jou past. Ze vragen zich af wat de beste manier is om hun kredietscores te verhogen en schulden af ​​te betalen. Moeten ze het gebruik van al hun kaarten verminderen of eerst de kaart met de hoogste rente betalen?

 

Bev: Corey, je vraagt ​​om eerst de hoogste rente af te betalen of het kleinste saldo af te betalen, zo klinkt het. Vaak raken mensen helemaal opgewonden over welke ze moeten gebruiken als het echt maar een paar dollar verschil maakt. Je kunt een rekenmachine gebruiken en erachter komen. Maar voor sommige mensen werkt het afbetalen van de kleinste schulden beter omdat ze het gevoel hebben dat ze een psychologische overwinning hebben behaald. Het kan ook uw kredietscore een klein beetje helpen. Als u heel veel kleine saldi heeft, kan dat uw credit score schaden.

 

Sean: Dus het lijkt erop dat het hier een kwestie van persoonlijke prioriteiten is.

 

Bev: Dat kan zo zijn. En meestal, als u uw geld goed beheert, en naar mijn mening zou dat [u] in staat zijn om af te betalen of bijna af te betalen, althans enige vooruitgang boeken met uw schulden, dan beheert u uw geld goed. Als je op die manier vooruitgang boekt, zal je score verbeteren of blijft deze goed.

 

Liz: Ik heb de vraag van Corey eigenlijk een beetje anders gelezen. Het leek me alsof ze zeiden: ‘Moet ik de saldi op al mijn kaarten tegelijkertijd verlagen?’ Met andere woorden, spreid de betalingen een beetje uit zodat de schuld in één keer daalt. Maar het klinkt alsof je zegt dat het misschien beter is om één kaart te kiezen en je daarop te concentreren, en dan de weg op te gaan. . .

 

Bev: Ja, dat zou ik doen. Er is enige discussie, maar ik denk dat het het beste is om een ​​focus te hebben in plaats van het scattershot te doen.

 

Liz: OK. Dat is heel logisch.

 

Sean: Dat is een ding waar we vaak op terugkomen als we het hebben over de afbetaling van schulden. Er is de schuld sneeuwbal, er is de schuld lawine, er is de schuld tornado. Er zijn al deze verschillende manieren om schulden af ​​te lossen, maar het belangrijkste pad om schulden af ​​te betalen, is degene die u gaat volgen. En dat is een kwestie van je eigen bestedingsgewoonten kennen. Wil je echt zo min mogelijk rente betalen, dan is misschien de lawine met schulden de methode voor jou. Maar als je wilt dat die kleine winsten je gemotiveerd houden, ja, waarschijnlijk zal de sneeuwbal met schulden de juiste keuze zijn.

 

Bev: Ik denk dat dat klopt. En vaak geloven mensen echt dat het verschil in werkelijk betaald geld heel anders is dan het zal zijn. Het is echt de moeite waard om de berekening uit te voeren.

 

Sean: Juist. Het is interessant omdat we een rekenmachine hebben op nerdwallet.com, waarnaar we natuurlijk zullen linken in onze shownotities, en we plaatsen deze getallen. Je kunt schakelen tussen de schuldlawine en de schuldsneeuwbal,en echt, het verschil is zo klein dat het naar mijn mening vaak niet echt de moeite waard is. Ik ben iemand die veel directe voldoening wil, dus daarom hou ik persoonlijk van de schuldsneeuwbalmethode. Maar ja, je kunt er zelf mee spelen en er echt achter komen. En, oké, wil je dat geld sparen of wil je onderweg kleinere schulden afbetalen?

 

Liz: Nou, eerst de kleinere saldi afbetalen is waarschijnlijk beter als je je concentreert op het verbeteren van krediet. Uw totale kredietgebruik zal hetzelfde zijn, ongeacht welke accounts u eerst betaalt, maar de formules letten ook op hoeveel van uw accounts saldi hebben, dus het kan echt helpen om sommige van die accounts snel te elimineren.

 

Dus Bev, wat zijn enkele andere manieren waarop mensen hun kredietwaardigheid kunnen verbeteren?

 

Bev: Een manier die ik met mijn volwassen kinderen heb gebruikt, is dat ik ze als geautoriseerde gebruikers aan mijn creditcards heb toegevoegd. En wat het voor hen deed, was hun algehele kredietgebruikspercentage verlagen, dat is het percentage van uw kredietlimieten dat u daadwerkelijk gebruikt. En het verbeterde ook de kredietleeftijd. De kredietleeftijd is een kleine ondergeschikte factor, maar het is moeilijk voor mensen die jong zijn om een ​​zeer goede kredietleeftijd te hebben omdat ze jong zijn. Maar als iemand die ouder is, zoals een ouder of tante of grootouder, hem als geautoriseerde gebruiker toevoegt, kan hij een hogere kredietleeftijd krijgen. En de oudere hoeft niet echt een risico te nemen als hij dat niet wil. Bij mijn kinderen heb ik ze geen kaarten gegeven.

 

Sean: Ik wilde net zeggen, ja, geef ze je kaarten niet en dan is er een vrij laag risico.

 

Bev: Ja.

 

Sean: Maar het is interessant dat Corey’s zich concentreert op gebruik omdat het iets moeilijk te begrijpen kan zijn, maar tegelijkertijd is het een van de factoren die je kredietscore van week tot week zullen veranderen, afhankelijk van hoeveel je gebruikt. Dus eigenlijk is kredietgebruik, zoals u zei, Bev, hoeveel van uw beschikbare krediet u gebruikt. Stel dat u een week veel meer aankopen op uw creditcard heeft dan de week ervoor, dan ziet u dat in uw wekelijkse update over uw kredietscore. Maar als je dat afbetaalt, gaat het meteen weer omhoog. Het kan dus echt tot dramatische schommelingen leiden. Ik heb mijn score in een bepaalde week met 10 punten laten dalen of stijgen, afhankelijk van hoeveel ik uitgeef. Dus ik denk dat het slim is om je daarop te concentreren om je kredietwaardigheid te verbeteren, maar je wilt er ook zeker van zijn dat je de schulden die je hebt nog steeds gestaag afbetaalt.

 

Bev: Akkoord. U kunt ook halverwege de betaling betalen.

 

Sean: Ja. Omdat ik een grote nerd ben, betaal ik bijna elke dag mijn creditcard om dat gebruik op nul te houden. Dat doe ik echt.

 

Liz: OK. Welnu, ik denk dat we hier een beetje op moeten ingaan omdat er veel misverstanden bestaan ​​over wat voor soort saldi meetellen voor uw kredietgebruik. En mensen die elke maand hun kaart betalen, denken: ‘Oh, ik hoef me daar geen zorgen over te maken, want ik betaal mijn kaarten af.’ Het maakt eigenlijk niet uit of u uw kaart elke maand volledig betaalt, zoals u dat trouwens zou moeten doen, want het saldo dat ertoe doet, is het saldo op de dag dat de creditcardmaatschappij besluit om het aan de kredietbureaus te melden. Dus u zou dat saldo de volgende dag volledig kunnen afbetalen en de kredietbureaus zouden het niet weten. Daarom is het zo belangrijk om uw kredietgebruik de hele maand laag te houden en ook aandacht te besteden aan het kredietgebruik of de saldi op elke kaart, evenals uw kredietgebruik in het algemeen.

 

Dat is een andere nuance die mensen soms missen. Ze denken dat als hun algehele kredietgebruik laag is, ze in orde zijn, maar als ze één kaart hebben die maximaal is of ergens in de buurt, kan dat hun score beïnvloeden.

 

Bev: Ja. En een andere fout die mensen maken, is dat ze zo blij zijn als ze eindelijk een oud saldo afbetalen dat ze vieren door de kaart te sluiten.

 

Sean: Ah. Ja.

 

Liz: Geen goed idee. Vertel ons waarom, Bev.

 

Bev: Nou, het komt omdat uw kredietgebruik zowel per kaart als algemeen wordt berekend, maar dat kan uw algehele kredietgebruik aanzienlijk verminderen en uw krediet schaden. En mensen zijn erg teleurgesteld omdat ze het gevoel hebben dat ze hebben aangetoond dat ze het krediet heel goed beheren door eindelijk deze grote rekening af te betalen, maar het is erg belangrijk om die kaart open te houden.

 

Liz: Dat is een heel goed punt. We denken dat we het verantwoordelijke doen door de toegang tot krediet af te sluiten, en het is precies het tegenovergestelde, althans wat betreft de formules voor het scoren van kredieten.

 

Sean: Nou, misschien kunnen we hier wat do’s en don’ts doen omdat er veel misvattingen zijn.

 

Bev: Het belangrijkste is altijd om op tijd te betalen. Mensen concentreren zich op deze andere kleine raaklijnen, maar op tijd betalen is enorm.

 

Liz: Dat is een heel goed punt. Dus wat kunnen mensen doen om ervoor te zorgen dat ze dat doen, Bev?

 

Bev: Wat ik mensen adviseer te doen, is als je bang bent dat je het gaat vergeten, ga je gang en automatiseer je ten minste de minimale betaling, ervan uitgaande dat je altijd zoveel in je controle hebt.niet. Maar op die manier, zelfs als u een beetje rente betaalt, ziet u uw scoretank niet.

 

Liz: Ja, ik hoor veel mensen die geen automatische betalingen willen instellen, en ik dacht: ‘Oh, dat is belachelijk.’ Maar veel mensen leven van salaris tot salaris. Ze maken zich dus echt zorgen over het instellen van automatische betalingen, omdat het misschien wel goed gaat als hun betaalrekening rook is.

 

Bev: Juist.

 

Sean: Dus in dat geval denk ik dat het belangrijker is om regelmatig en proactiever te controleren wat er op uw betaalrekening staat en wanneer uw vervaldatum is.

 

Bev: Nou, ook, als je te laat betaalt, is een beetje laat beter dan veel laat. U wordt pas laat gemeld als u 30 dagen te laat bent. Mogelijk moet u een vergoeding betalen, maar het zal uw kredietscore niet schaden, alleen uw banksaldo.

 

Liz: Ja. En misschien kun je jezelf helpen door kleine herinneringen in je agenda te zetten, zodat er iets opduikt dat je porren om te zeggen: ‘Hé, kijk naar je saldo, kijk naar je uitgerekende datum. Kijk of het tijd is om een ​​betaling te doen. ”

 

Bev: Dat kun je ook automatiseren. U kunt automatische herinneringen instellen zodat u een sms of een e-mail ontvangt.

 

Liz: Ja. Ik heb alle hulp nodig die ik kan krijgen.

 

Sean: Ja. Of je kunt net als ik zijn en hier angst voor ontwikkelen en het gewoon elke dag controleren. Dus wat voor jou ook werkt.

 

Liz: Een ding waar we waarschijnlijk over zouden moeten praten, is hoe we dit allemaal kunnen controleren, omdat er zoveel verschillende soorten scores zijn. Het is heel gemakkelijk om naar één score te kijken en te denken dat dit dit bedrag is, en dan kijk je naar een andere score en denk je: ‘Oh, mijn score is gedaald’, of ‘Oh, mijn score is gestegen’, terwijl ze eigenlijk zijn totaal verschillende scores. Kunt u dat voor ons doornemen? Bev?

 

Bev: De meeste scores zijn op dezelfde schaal en ze gaan van 300 tot 850, maar er zijn enkele scores zoals bankkaartscores en automatische scores op een andere schaal. Dus als je de een met de ander vergelijkt, is het als appels met sinaasappels. Maar zelfs als u scores op dezelfde schaal vergelijkt, wegen ze niet allemaal verschillende factoren op dezelfde manier en kan uw score anders zijn. Het is alsof je jezelf ‘s ochtends thuis weegt,’ s middags opnieuw weegt bij de dokter en misschien later op een andere weegschaal. Uw gewicht zal waarschijnlijk niet precies hetzelfde zijn, maar als u op één plaats een gezond gewicht heeft, is de kans groot dat u zich op alle plaatsen binnen een gezond bereik bevindt.

 

Liz: Oh, dat is een geweldige metafoor. Dat is waar.

 

Sean: Dus maak je geen zorgen over de kleine veranderingen of waarom je op de ene of de andere plaats een beetje anders bent, concentreer je gewoon op de langetermijndoelen om een ​​gezonde credit score te behouden.

 

Bev: Precies, Sean, en kies een partituur en controleer deze. Je kunt jezelf gek maken als je blijft kijken naar verschillende scores en probeert erachter te komen waar je heen gaat, omdat het niet dezelfde score is. credit card aanvragen online is mogelijk.

 

Liz: En natuurlijk raden we je aan om naar NerdWallet te komen en de score te bekijken die we leveren.

 

Bev: Juist.

 

Liz: Omdat dat de manier is om het gratis te krijgen, en je kunt de ups en downs volgen zonder jezelf gek te maken.

 

Sean: Nou, Bev, heb je nog andere laatste woorden van wijsheid voor Corey?

 

Bev: Een laatste ding is als Corey de kredietrapporten niet heeft gecontroleerd, doe dat dan. Een fout in uw kredietrapport kan u punten kosten, dus controleer dit. En je kunt fouten betwisten. Soms komt dat ook uit om je wat extra punten te geven. prepaid creditcards aanbod doen.

 

Sean: Oké. Heel erg bedankt voor het praten met ons, Bev.

 

Bev: Tuurlijk. Bedankt voor je komst.

 

Liz: En laten we nu onze afhaal-tips bekijken. Ten eerste, als je op tijd betaalt en je kaarten licht gebruikt, heb je goede scores, ongeacht welke methode je gebruikt om daar te komen.

 

Sean: Houd vervolgens creditcards open. Het kan verleidelijk zijn om er een te sluiten als je het eindelijk hebt afbetaald, maar dat kan je krediet zelfs schaden.

 

Liz: Denk er ten slotte aan om een ​​geautoriseerde gebruiker te worden op de kaart van iemand anders, wat zowel je kredietleeftijd kan verhogen als het algehele kredietgebruik kan verminderen.

 

Sean: Oké. En dat is alles wat we hebben voor deze aflevering. Heeft u zelf een geldvraag? Ga naar de Nerds en bel of sms ons uw vragen op 901-730-6373. Dat is 901-730-NERD. En u kunt ons ook e-mailen op [email protected] En bezoek nerdwallet.com/podcast voor meer informatie over deze aflevering. En vergeet niet om u te abonneren, beoordelen en beoordelen waar u deze podcast ook krijgt.

 

Liz: En hier is onze korte disclaimer, zorgvuldig gemaakt door het juridische team van NerdWallet. Uw vragen worden beantwoord door deskundige en getalenteerde financiële schrijvers, maar we zijn geen financiële of investeringsadviseurs. Deze Nerdy-informatie wordt verstrekt voor algemene educatieve en amusementsdoeleinden en is mogelijk niet van toepassing op uw specifieke omstandigheid.

 

Sean: En met dat gezegd, wendt u zich tot de volgende keer tot de Nerds

 

Related posts