De grote Russische bank maakt zich klaar om in het voorjaar zijn eigen cryptocurrency te lanceren

De grootste geldschieter van Rusland, Sberbank, heeft bij de nationale financiële toezichthouder een aanvraag ingediend om een ​​blockchain-platform op te zetten voor zijn eigen digitale token genaamd Sbercoin. Het project kan al dit voorjaar van start gaan.

Sberbank stuurde de aanvraag voor het platform begin dit jaar naar de Centrale Bank van Rusland, onthulde directeur van de Transaction Business Division Sergey Popov eerder deze week. Hij zei dat de registratie vereist was door de wet op digitale financiële activa, die op 1 januari in Rusland van kracht werd. prognose polkadot online te zien.

 

“De bank is technologisch klaar om met een dergelijke fiat-valuta te werken”, zei Popov, eraan toevoegend dat de geldschieter al een interne proef heeft afgerond en concludeerde dat “de oplossing” werkt.

 

 

De grootste geldschieter van Rusland, Sberbank, wil veranderen in een Big Tech-bedrijf

De registratieprocedure duurt volgens Popov doorgaans ongeveer 45 dagen. Als het geen bezwaren krijgt van de centrale bank, is de kans groot dat het token in het voorjaar wordt gelanceerd, zei hij.

 

Sberbak moet echter nog enkele problemen oplossen die verband houden met de digitale valuta, zoals de belasting van digitale financiële activa en hoe het token kan worden gebruikt. Volgens de topmanager van de bank kan Sbercoin worden gebruikt als een “digitale promesse”, aangezien dit formulier “nieuwe kansen” kan openen als het het papieren formulier vervangt. verwachting zilliqa is hoog.

 

De bankgigant kwam vorig jaar aanvankelijk met het idee om zijn eigen digitale valuta uit te geven. In november kondigde Chief Executive German Gref aan dat de bank het in 2021 als “een experiment” mag lanceren. Eerder onthulde Popov dat Sbercoin eigenlijk een stablecoin zou kunnen zijn. In tegenstelling tot bitcoin en andere cryptocurrencies, zijn stablecoins gekoppeld aan fiat-valuta’s en wordt het token van Sberbank gekoppeld aan de Russische roebel.

 

Related posts